Nis

Merkezimiz 12-F Sınıfı öğrencilerimizin okulumuzda teorik eğitimlerinin yanında atölye ortamında pratik eğitimlerinin de arttırılmasına yönelik olarak araç üzerinde eğitimleri de yapılmaktadır. Bu öğrencilerimiz bu dönem sonunda Ustalık sınavına girecek, başarmaları halinde ustalık belgesi alarak hizmet sektörüne adım atacaklardır. Şimdiden hepsine başarılar diliyoruz.

Nis

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 109.Yıldönümü kapsamında okulumuzda da öğrencilerimizin katıldığı anma töreni yapıldı.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Gökhan Sorhan ile Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı 12.B sınıfı öğrencileri bu programı hazırlayıp sundular.

Törene katkı veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, Vatanımızın bekası için şehadete yürüyen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü Münasebetiyle Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Gökhan Sorhan'ın hazırlamış olduğu program öğrencilerimize sunulmuştur.

Bugün 8 Mart 2024. Merkezimizde görev yapan tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK bu günün önemini aynen şu ifadelerle perçinliyordu.

"Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.

Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."

Bu güzel ülkede, yanımızda omuz omuza birlikte çalıştığımız siz değerli kadınlarımızın gününü kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz.

Nisan 2024 sınav dönemi İl denklik komisyonu toplantısı 07.03.2024 Perşembe günü okulumuzda yapıldı. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir ARSLAN başkanlığında yapılan toplantıya denklik başvurusu alan okul/kurumların Müdür/Müdür Yardımcıları katıldılar.

Merkezimiz öğrencilerinin katılımı ile 06.03.2024 Çarşamba günü saat 11,45'de deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat için anons yapıldığında tüm sınıflar sınıf içerisinde çök-kapan-tutun hareketini yaparak depremin bitmesini beklemişler, öğretmenlerinin komutu ile de sınıfları en kısa sürede boşaltmışlar ve okul bahçesinde bulunan toplanma alanında toplanmışlardır. Rehber öğretmenimiz İlker TENYERİ'de toplanma alanında öğrencilerimize deprem anı ve sonrası ile ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgi vermiştir.

Ziyaret TOKİ ORTAOKULU 8. Sınıf öğrencileri yönlendirme faaliyeti kapsamında okulumuzu ziyaret etti. Ziyarette Okul Müdürümüz Yaşar BOZATLI ve Müdür Yardımcımız Ziyettin AKILLIGİL misafir öğrencilere okulumuzu tanıtmışlar, faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermişlerdir.

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Gençlik merkezlerinde sporun yaygınlaştırılması, kitlelerin hareket etmeye özendirilmesi ve sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi için gençlik merkezleri arası Futbol Lig kurulmuş ve okulumuzda bir takım ile bu etkinliğe katılmıştır.

İl Müftümüz Sayın Durmuş AYVAZ,  Amasya Şehit Yılmaz Zengin Mesleki Eğitim Merkezi'ni Ziyaret Etmiştir.

Merkezimizde 28 Şubat 2024 tarihinde İl Müftümüz Sayın Durmuş AYVAZ, öğrencilerimizle sohbet programına katılmıştır. Programa katılımlarından dolayı Sayın Müftümüz Durmuş AYVAZ'a teşekkür ediyoruz.

Şubat 2024 sınav döneminde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık meslek dalında kalfalık ve ustalık beceri sınavlarında adaylarımızın yaptıkları sınav ürünlerinden örnekler.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda, öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi çözümleri geliştirmek amacıyla "Sıfır Atık Yarışması" yapılacak.

ŞUBAT 2024 SINAV DÖNEMİ KALFALIK VE USTALIK BECERİ SINAVLARI 10 ŞUBAT - 27 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.